Ingatlanok, ipari parkok

 Ipari parkok

Az ipari parkok, ahogy az ingatlanhasznosítás is, a Pannon Cégcsoport kiemelt ágazati tevékenységei közé tartoznak.

A Pannova Ipari Park a hatékony létesítménygazdálkodásnak köszönhetően hozzájárul partnerei versenyképességének növeléséhez, így sikeres vállalkozásokat vonz a dél-dunántúli régióba.

A Pannova Ipari Park fejlesztését és a betelepült vállalkozások teljes körű kiszolgálását a STRABIL Kft. végzi. A társaság folyamatosan gyarapodó, nagy múltra visszanyúló tapasztalatait igazolja, hogy két évtizede (a cég 2004-es bejegyzése óta) foglalkozik ipari ingatlanok fejlesztésével és üzemeltetésével egyaránt.

A Pannova Ipari Park a STRABIL Kft. ingatlanfejlesztési beruházásaként működik, a Mecsek dél-nyugati lábánál.

Az ipari park igen kedvező adottságokkal rendelkezik. A terület a lakóövezetektől távol helyezkedik el, így a betelepülő vállalkozások tevékenységére vonatkozóan nincsenek korlátozó rendelkezések.

A Strabil Kft. a jövőben az ipari parkokkal és ipari ingatlanokkal kapcsolatos létesítménygazdálkodás és vállalkozássegítő üzleti tanácsadás terén további pozíciókat kíván szerezni Magyarországon, s a szomszédos országokban egyaránt.

Kiemelt szerepet szán az ipari parkokba történő hazai és külföldi befektetőszerzési tevékenységnek. Ennek érdekében olyan meghatározó partnerekkel alakítottunk ki együttműködést, mint a Magyar Tudományos-, Technológiai és Ipari Parkok Szövetsége, az Ipari Parkok Egyesülete, a Munkaadók- és Gyáriparosok Dél-Dunántúli Regionális Szövetsége, a Pécsi Tudományegyetem, valamint számos szakmai kamara.

Pannova Ipari Park

Ingatlanhasznosítás és vállalkozásfejlesztés

Versenyképes szolgáltatások

A Pannova Ipari Park jól hasznosítható területeket kínál és a vállalkozások megerősítését célzó versenyképes szolgáltatásokat biztosít partnerei számára. Az ipari parkon belül működő vállalkozások számára szoros együttműködésre és sikeres lobby-tevékenységre is lehetőség nyílik.

A társaság naprakészen követi a piaci elemzéseket és elvégzi a szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges igényfelméréseket. Ennek megfelelően a szolgáltatásfejlesztés és a vállalkozások támogatása a mindenkori piaci igényeknek megfelelően történik.

A Pannova Ipari Park szolgáltatásfejlesztési koncepciója tartalmazza az ipari parki betelepülést elősegítő vállalkozástámogató szolgáltatások kialakítását és fejlesztését, illetve az ipari parkok közötti hálózati együttműködés fejlesztését, klaszterek kialakítását is.

A versenyképesség megőrzését elősegíti továbbá a Pannova Ipari Park által létrehozott kapcsolati háló és a hatékony együttműködés a térségben működő gazdasági szereplőkkel, más ipari parkokkal.

 Ingatlangazdálkodás

A Pannova Ipari Park elsődlegesen a saját tulajdonában lévő, jelenleg 53 hektár nagyságú területen található ipari- és üzleti ingatlanok hasznosításával és értékesítésével foglalkozik. A Strabil Kft. tevékenységi körében komoly szerepet kap további potenciális ipari telkek felkutatása és értékesítése is.

A vállalat célja egy olyan hosszú távú fejlődést elősegítő koncentrált ipari termelőtevékenység lehetőségének biztosítása, amely elősegíti a kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok régióba történő betelepülését.

A Pannova Ipari Park szakmailag is támogatja az innovációs kezdeményezéseket, mindemellett versenyképes szolgáltatásaival a vállalkozásfejlesztés egyik fontos színterévé válhat.

A Pannova Ipari Park betelepítési stratégiája úgy került kialakításra, hogy a befektetők közműellátási- és helyigényeit a lehető legnagyobb mértékben ki tudja elégíteni.

A Pannon Cégcsoport jelenleg szabadon hasznosítható ingatlanjai

Kővágószőlős
ipari terület

56 hektáron, vasúti és közúti kapcsolattal rendelkező ipari parkban meglévő épületek, komplett irodaház és építési területek.

Pécs-Vasas
ipari ingatlan

Egy 43 321 négyzetméteres telken, hat épületből álló összességében 4455 négyzetméter nagyságú ingatlan.

Pécs
Siklósi út 

70 000 négyzetméteres beépítetlen terület.

Pécs
Edison utca

Gazdasági, ipari 54 142 négyzetméteres beépítetlen terület.

Pécs

Álmos utca

1,1256 ha alapterületű telken három csarnok és egy műhely, valamint 4 db daru található.