Turizmus

Turisztika

A turizmus stratégiai fontosságú ágazat a Pannon Cégcsoport portfóliójában. Fő képviselője az 1996-ban alakult Club Pannon Camps & Hotels Kft. Két szolgáltatás-orientált kempinget és egy hotelt üzemeltet a Balaton déli partjának legjelentősebb turisztikai helyszínein, Zamárdiban és Siófokon, valamint egy további kempinget Zalakaroson, ahol az egyedi összetételű értékes termálvíz adja a turisztikai vonzerőt.

A turisztikai divízó másik szereplője a balatonfűzfői Laguna Yacht Club, amely egyedülálló fejlesztési területtel és kikötőüzemeltetéssel járul hozzá a Pannon Cégcsoport sikereihez.

Club Pannon Camps & Hotels Kft.

A Club Pannon Camps & Hotels Kft. szálláshelyei egyedi környezeti adottságokkal és kitűnő lokációval rendelkeznek. A több, mint 500 fedett szálláshely, 450 lakókocsi parcella és közel 700 sátorhely évente 200.000 vendégéjszakát biztosítanak.

A balatoni kempingek közvetlenül a vízparton helyezkednek el, a Hotel Platán pedig két perces sétára a Balaton-parttól. A zalakarosi Thermal Camping a közkedvelt termálfürdő közvetlen közelében található. A szálláshelyeket a vendégközpontú, szolgáltatásalapú hozzáállás és a természetközeliség egyaránt jellemzi.

Szálláshelyek

Aranypart Camping

Az Aranypart Camping a déli part turisztikai központjában, Siófokon törekszik a vendégek igényeinek teljes körű kiszolgálására.
A szálláshely színes kínálatában szerepelnek lakókocsi parcellák, sátorhelyek és fűthető mobilházak, emellett jól felszerelt, kényelmes üdülőházakkal is rendelkezik. A vendégélményhez az Aranypart Camping területén található büfék és éttermek is hozzájárulnak.

A fűtött élménymedence mellett kerékpárkölcsönzés, játszótér, sportpályák, valamint rendszeres animációs programok biztosítják a tartalmas pihenést. A kemping mellett található, több kilométer hosszan elnyúló szabadstrandon vízi sporteszközök is bérelhetők, wakeboard pálya és számos más szolgáltató is megtalálható.

Az Aranypart Camping kutyabarát szálláshely.

Thermal Camping

A Thermal Camping Zalakaros 2022-ben került a Club Pannon Camps & Hotels Kft. gondozásába. A szálláshely Zalakaroson található, a termálfürdő közvetlen szomszédságában és a környék népszerű turisztikai látványosságainak, kirándulóhelyeinek közelében. A vendégek többségét a fürdő és a természeti kincsek vonzzák a környékre. A strand és a főbejárat gyalog is könnyen megközelíthető, a fürdővel való szoros együttműködés révén pedig a vendégek a kemping recepcióján is megválthatják fürdőbelépőjüket.

Ez a kemping egy folyamatosan fejlődő, barátságos hely, ahol a fókuszban a természettel való találkozás és összhang áll. Éppen ezért fokozott figyelmet fordítanak a kemping nagy zöld fás-ligetes területének tisztaságára és rendezettségére, mindemellett pedig a szálláshely természetesen kisállatbarát is. A Thermal Camping Zalakaros extra méretű 100 négyzetméteres lakókocsi parcellákkal, sátorhelyekkel, apartmanokkal és mobilházakkal, vizesblokkal, jól felszerelt konyhával várja az idelátogatókat.

Mirabella Camping

A Mirabella Camping Zamárdiban, a Balaton déli partján, közvetlenül a vízparton található és a Zamárdiban eltöltött vendégéjszakák 30%-át biztosítja. A szálláshelyen lakókocsi- és sátorhelyek, valamint skandináv stílusú mobilházak állnak a vendégek rendelkezésre. A Mirabella kifejezetten szolgáltatásorientált szálláshely, a kényelmi szempontokat szem előtt tartva a vendégek teljes körű kiszolgálására törekszik.

A legfőbb vonzerőt a saját strand és a fűtött élménymedence mellett a főszezonban mindennapos animáció és gyerekprogramok, továbbá szörf- és SUP oktatás, bérlés jelenti. Kerékpárkölcsönzésre és különböző wellness szolgáltatások, például masszázs igénybevételére is van lehetőség.

A kemping területén található éttermek és büfék magas színvonalú gasztronómiai élménnyel gazdagítják vendégeink élményeit.
A kemping kutyabarát szálláshely, ahol – Zamárdiban egyedülálló módon – kutyabarát strand is üzemel.

Platán Hotel

A Hotel Platán szintén Zamárdiban található, a Balaton-part közvetlen közelében. Tágas kertjében a csodálatos platánfák, a szabadtéri medence mellett elhelyezkedő nyugányak, valamint a számos egyéb szadidő-eltöltési lehetőség biztosítják a tökéletes pihenéshez szükséges hangulatot a vendégek számára. 16 légkondicionált szobánk mindegyikéhez tartozik saját terasz is. Vendégeink ingyenesen parkolhatnak a szálloda területén, emellett bőséges svédasztalos reggelivel indíthatják a napot. A kikapcsolódást a szaunában eltöltött idő teheti teljessé.

A remek elhelyezkedésű szálloda kisebb konferenciák, tréningek, céges rendezvények, formális, illetve informális összejövetelek szervezői számára is ideális: a napfényes rendezvényterem és a színvonalas szolgáltatások miatt kedvelt célpont. Családok, baráti társaságok elsősorban varázslatos kertje miatt térnek vissza hozzánk újra és újra.

Laguna Yacht Club

A teljeskörű szolgáltatásokat kínáló Laguna Yacht Club egy sok évtizedes múltra visszatekintő kikötő és horgászparadicsom, amely az elmúlt évek során jelentős fejlesztéseken esett át.
A kikötő mind a település, mind a vízpart szempontjából erősen frekventált pozícióban, a fővároshoz közel, a Fűzfői öbölben található lagúna két partján, jól megközelíthető helyen fekszik. A lagúna keleti partján egy keskenyebb terület, míg a nyugati oldalon egy, a vasútig tartó szélesebb területsáv terül el.
A Laguna Yacht Club-ot kikötőként üzemeltetjük. Jelenleg 181 hajó és 200 horgászcsónak, valamint elektromos csónak bérlőnk van, de a kikötő kapacitása több, mint 300 hajóhelyre bővíthető.
Elhelyezkedésének és egyéb adottságainak köszönhetően a Laguna Yacht Club egészben, vagy a részeit alkotó telkenként külön-külön is sokféle funkció ötvözését teszi lehetővé. A fejlesztési terület 1 kilométer hosszú saját partszakasszal rendelkezik, ahol szálláshelyek, lakások és a vendéglátás széles palettája kialakítható. Így a terület alkalmas arra, hogy többféle vevőkört meg lehessen célozni. A lakó- és üdülő funkció, továbbá a hajózás lehetőségeinek kombinációja miatt a terület továbbgondolásra érdemes, és ez összeegyeztethető a település szándékaival is.

A Laguna Yacht Clubnak jó esélye van arra, hogy a jövő legmodernebb és legexkluzívabb balatoni vitorláskikötője és villaparkja váljon belőle.